Randactiviteiten

Tijdens Antwerpen Shift kan je ook deelnemen aan enkele leuke extra activiteiten.

© Studio Nunu
999 © Jonathan Ramael

Bollekesfeest

Het Bollekesfeest is een supergezellig volksfeest in het centrum van de stad. Kom iets eten en drinken en zie straffe artiesten aan het werk.

Het Bollekesfeest wordt georganiseerd van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september en vindt plaats op het Steenplein, de Suikerrui, de Grote Markt en de Groenplaats. Meer info op www.bollekesfeest.be.

999 999 © Sinjor Circo

Sinjor CIRCO

Laat je betoveren door heerlijk straattheater.

À deux mètres - Jesse Huygh en Rocio Garrote

Twee acrobaten, een paal en een zuurstoftank. 'À deux mètres' van elkaar, dat is de lengte van de zuurstofslang, brengen zij een ontroerend spektakel.

Barrière - Sur Mesure

Nu ze overbodig zijn geworden als bewakers aan de grenspost, blijven deze 4 bewakers toch 'op post'. Met humoristische en poëtische truuks en live muziek openen zij de slagboom naar een surrealistische wereld zonder deuren...

De Sinjor Circo voorstellingen zijn gratis.

  • Elke zondag zijn er 2 nieuwe voorstellingen.
  • Kies een tijdsblok en bekijk de twee voorstellingen van die dag.

    13 tot 15 uur (deuren 12 uur)

    16 tot 18 uur (deuren 15 uur)

  • Reserveren is niet nodig. Kom op tijd want de plaatsen zijn beperkt.
www.sinjorcirco.be
999

Unbreakable

In 2024 is breaking een nieuwe discipline op de Olympische Spelen. Je kan al een voorproefje krijgen in Antwerpen. Tijdens Antwerpen Shift trekken de beste bboys en bgirls van over de hele wereld naar het Astridplein in Antwerpen. Met het prachtige Centraal Station en de Zoo van Antwerpen als decor en de bruisende energie in de stad kan de sfeer niet meer stuk.

Kom gratis genieten van de vette beats, de coole moves en laat je onderdompelen in de hiphopcultuur. Unbreakable is een evenement verspreid over 2 dagen.

Meer info op www.jblunbreakable.be.

999

kinderkunstenfestival Bruist

Zeerovers spraken er vroeger al over. Lang lang geleden, toen die hier nog passeerden: 'Hou u vast aan je zeemans bretellen want hier komt het bruisendste Part of Antwerp kunstenfestival van Antwerpen en ver daarbuiten. Op zondag 19 september beleef je bij STORMKOP een theaterfestival voor kinderen en hun families.’ Aangedreven door FroeFroe, Laika, hetpaleis, De Studio & friends. Met de volle windkracht van stad Antwerpen. Voor iedereen van 3 tot 106 jaar oud. Laat je verrassen door spitante voorstellingen, spetterende ateliers, stomend straattheater & sappige zeemansverhalen.

Verover vanaf 1 september je tickets richting muiterij via www.stormkop.be

999 © Gianni Camilleri

Zuiderburen 2022

Ook dit jaar is er een gratis stadsfestival en buurtfeest van het Zuid op de Leopold De Waelplaats. Zuiderburen Festival is ook wel gekend als ‘het grootste terras van Antwerpen’. Het is toe aan zijn vierde editie en belooft ook dit jaar een knaller van formaat te worden.

Kuier en proef op de foodmarket, geniet van muziek op 2 podia en verrassende cultuur in de schaduw van het mooie KMSKA. Er zijn leuke activiteiten voor jong en oud, dus kom met de ganse familie. Om 21 uur sluit discobaar A Moeder, een Antwerpse klepper van formaat, het festival in stijl af.

Meer info op www.zuiderburen.be.

999 © Frederik Beyens

Markten

Snuister onderweg op één van deze zondagse markten:

Biomarkt, Falconplein, 8-16 uur

Vogelenmarkt, Theaterplein, 8-14 uur

Antiekmarkt, Sint-Jansvliet, 9-17 uur

Boekenmarkt, De Coninckplein, 10-16 uur

Top