Randactiviteiten

Tijdens Antwerpen Shift kan je ook deelnemen aan enkele leuke extra activiteiten.

© Studio Nunu
999

DAKkan

Geniet tijdens Antwerpen Autovrij van kunst, cultuur, groen, sport en ontspanning op de daken van de stad. DAKkan brengt je boven de stad uit en toont waarom daken extra ruimte kunnen bieden aan de stad. Yoga op een groendak, een deathride vanop een appartementsgebouw, eten op een dakboerderij? Het kan allemaal tijdens DAKkan. Tickets en programma vind je op www.dakkan.be.

999 999 © Sinjor Circo 2019

Sinjor CIRCO

Laat je verwonderen door heerlijk straattheater! Reis naar een denkbeeldig hotel in de jaren 30 met Tutti in Valigia, een hotel vol gasten met te veel koffers. Een show vol fysiek theater, clownerie, circustrucs, en heerlijke muziek. Of neem een kijkje in modehuis Moda Doma, waar zoveel dreigt mis te lopen, dat het nog maar de vraag is of er een denkbeeldige mouw of jurk aan te passen is. Een humoristische voorstelling met acrobatiek, luchtacrobatiek en jonglarie.

www.sinjorcirco.be

Sint-Andriesplaats 24, 2000 Antwerpen

13 tot 18 uur: gezellig terras met DJ Atmosfeer

13.30 en 15.30 uur: Luigi Ciotta met Tutti in Valigia

14.30 en 16.30 uur: Hirondelles met Moda Domo

Musea

Bezoek een museum tijdens je fietstocht:

© Gianni Camilleri www.woodmonkey.be | Neutelings Riedijk Architecten
MAS (op korte en lange fietsroute)

In het MAS maak je kennis met Antwerpen in de wereld en de wereld in Antwerpen. Gebruik al je zintuigen om het rijke verleden van de stad, de stroom, de haven en de wereld te ontdekken.

Meer info →
© M HKA
M HKA (op korte en lange fietsroute)

Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) is een museum voor hedendaagse beeldende kunst, film en beeldcultuur. DAKkan organiseert op zondag 20 september een familiefestival op het dak van het M HKA.

Meer info →
© Joris Luyten
Middelheimmuseum (op lange fietsroute)

Het Middelheimmuseum beslaat een indrukwekkende 30 hectare collectie- en tentoonstellingsruimte in een groene parkomgeving. Het is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan: in dit sterk staaltje landschapskunst vind je meer dan honderd jaar beeldhouwkunst. Het kunstpark van het middelheimmuseum is gratis toegankelijk zonder reservatie.

Meer info →

Ook onderstaande musea zijn open op zondag 20 september. Vergeet zeker niet om je ticket vooraf te reserveren.

© Frederik Beyens
DIVA, 10-18 uur,

Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen stapt jong en oud in een universum van luxe, juwelen en diamant.

Meer info →
© Ans Brys
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, 10-17 uur,

De Nottebohmzaal is vandaag uitzonderlijk voor je geopend. Met de Antwerp Museum App heb je alle info bij de hand om de geschiedenis van deze magische plek te ontdekken.

Meer info →
© Tom Cornille
Letterenhuis, 10-17 uur,

Met de expo Velodroom stelt het Letterenhuis de mooiste fietsaffiches tentoon: fietsaffiches uit de belle époque. Met de familie mét de fiets naar de fietsexpo, wat doe je anders tijdens Antwerpen Shift?

Meer info →
© Elvire Van Ooteghem
Maagdenhuis, 14-17 uur,

Leer meer over het dagelijkse leven in een oud weeshuis voor meisjes of ‘maegdeckens’, of laat je bekoren door onze indrukwekkende kunstcollectie en tijdelijke expo.

Meer info →
© Ans brys
Museum Mayer van den Bergh, 10-17 uur,

Gidsen staan voor je klaar in de expo ‘Madonna ontmoet Dulle Griet’ met meer uitleg over de adembenemende collectie. De ‘kenners in huis’ beantwoorden al je vragen. Voor kinderen (6 tot 8 jaar) en hun ouders is er de rondleiding ‘Sssst, niet stil zijn’.

Meer info →
© SIGRIDSPINNOX.COM
Museum Plantin-Moretus, 10-17 uur,

Vanaf 11 uur kan je met het gezin de dappere drukker volgen, een doe-het-zelf speurtocht door het museum. Ook een Dodobord XL, een extra large variant op het ganzenbord spel, wacht je op. Een gids helpt je op weg met speurtocht en spel.

Meer info →
© Lucid
Museum Vleeshuis, 10-17 uur,

Maak een muzikale reis door de geschiedenis van de stad met o.a. de unieke inkijk in de werkkamer van Wannes Van de Velde én een fototentoonstelling ‘Contrast’ met prachtige portretten van hedendaagse popartiesten.

Meer info →
© Dave Van Laere
Red Star Line Museum, 10-17 uur,

Bezoek het museum en laat je in het kader van DAKkan ook een keer verrassen door een andere kant van het museum: het groendak en het romantische zicht vanop de toren, gehuld in vertellingen.

Meer info →
© SIGRIDSPINNOX.COM
Rubenshuis, 10-17 uur,

Geniet vandaag extra van de gerestaureerde portiek en tuinpaviljoen: aan de Waterpoort in de Vervierstraat zet voormalig stadsdichter Maud Vanhauwaert in het kader van DAKkan haar fascinatie voor dit bijzondere monument om in woorden.

Meer info →
999 © stad Antwerpen

Markten

Snuister onderweg op één van deze zondagse markten:

Biomarkt, Falconplein, 8-16 uur

Vogelenmarkt, Theaterplein, 8-14 uur

Antiekmarkt, Sint-Jansvliet, 9-17 uur

Boekenmarkt, De Coninckplein, 10-16 uur

Top