Praktisch

© Sigrid Spinnox 2018
999

Infopunten

Je vindt infopunten terug op het Operaplein, de Groenplaats, de Grote markt, de Paardenmarkt en aan het MAS. Op deze punten in de stad worden bovendien extra fietsenstallingen voorzien. Op de Groenplaats vind je ook een EHBO-stand.

999 © Sigrid Spinnox 2018

Programma & Activiteiten

Antwerpen Autovrij brengt je een programma boordevol informatie, knotsgekke uitdagingen, testparcours en nog veel meer, overgoten met een streepje muziek en leuke randactiviteiten. Je kan ook zelf op stap gaan of met de fiets de stad ontdekken met één van de fietstochten.

Er is bovendien aan iedereen gedacht. Vind makkelijk activiteiten geschikt voor jonge gezinnen, studenten, rustige genieters, actievelingen of professionals.

De voorziene rommelmarkten gaan dit jaar niet door.

999

Inschrijven?

Voor een deel van de activiteiten moet je je inschrijven. Zo kunnen we veiligheid en voldoende afstand verzekeren.

Je vindt de link om in te schrijven bij elke activiteit. Daar zie je ook voor welk tijdstip je kan reserveren. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. Daarmee kan je op het aangegeven tijdstip naar de stand van je keuze gaan.

Je kan inschrijven tot en met zaterdagavond 19/09. Niet ingeschreven, maar wel interesse in een bepaalde activiteit? Als er nog plaatsen beschikbaar zijn, kan je je op de dag zelf inschrijven bij de stand van de activiteit.

Autoluwe zone

Tijdens Antwerpen Shift is de binnenstad alleen toegankelijk voor openbaar vervoer, hulpdiensten en taxi’s. Bewoners kunnen het autoluwe gebied uitrijden, stapvoets en via de grote uitvalswegen. Ze mogen het autoluwe gebied alleen binnenrijden met een toegangsbewijs.

Je kan een toegangsbewijs voor bewoners hier aanvragen tot op de dag zelf. Houd wel rekening met enkele uren verwerkingstijd.

Randactiviteiten

Tijdens Antwerpen Shift kan je ook deelnemen aan enkele leuke extra activiteiten.

Ontdek ze hier
Top