Laat de stad mee bruisen!

← Terug naar programma

Wil jij als bewoner of vereniging ook optimaal profiteren van de autovrije binnenstad? Je kan als bewoner een straat- of buurtfeest organiseren of voor je eigen woning een uitverkoop houden tijdens de rommelmarkt. Je kan ook je vereniging in de kijker zetten via een interactieve stand of een podiumact. Mis deze unieke kans niet om samen van Antwerpen Shift één groot feest te maken!

Organiseer een straat- of buurtfeest

Wil je tijdens Antwerpen Shift je buurt laten bruisen? Organiseer dan samen met je buren een gezellig straat- of buurtfeest. Iedereen zorgt voor een hapje. Een streepje muziek erbij, enkele vlaggen en slingers en het is groot feest. Bovendien beleven de kinderen ook een fijne dag doordat ze veilig op straat kunnen ravotten.
Vraag je straat- of buurtfeest aan via het districtsfonds 'beleef je buurt'.

  • Dien je aanvraag minimaal 6 weken op voorhand in.
  • Je kan een toelage aanvragen voor de aankoop van hapjes en drankjes.
  • Het district zorgt voor de afsluiting van de straat en een materiaalbox met stoelen en tafels.
999 © Victoriano Moreno
999 © Frederik Beyens

Zet je vereniging in de kijker

Antwerpen Shift is het ideale moment om je vereniging in de kijker te zetten. Maak gebruik van de ruimte in de autovrije binnenstad voor een interactieve infostand. Je kan bijvoorbeeld workshops organiseren of voorstellingen doen om zo nieuwe leden te werven. Bovendien is het ook mogelijk om opgenomen te worden in het podiumprogramma van Antwerpen Shift.

Wil je op een unieke manier je vereniging promoten tijdens Antwerpen Shift? Stuur dan een mail naar antwerpenshift@antwerpen.be en volg de online infosessie op dinsdag 10 mei om 19 uur. Volg de online infosessie via deze link.

Verkoop je spullen tijdens de rommelmarkt

Heb jij nog heel wat spullen in huis liggen die je niet meer gebruikt? Dan kan je een uitverkoop houden tijdens de rommelmarkt die loopt van 10 tot 18 uur in de autovrije zone. Je geeft je spullen een tweede leven en verdient bovendien een extra centje, en dat allemaal via voor je eigen woning.

Wil je meedoen aan de rommelmarkt? Dan moet je hiervoor geen toestemming aanvragen maar wel alle voorwaarden naleven. Lees hier de voorwaarden

999 © Victoriano Moreno

Voor elk wat wils

© Joris Casaer

Jonge gezinnen

Op zoek naar informatie over slimme vervoersmiddelen voor groot en klein? Gecombineerd met pret en actie voor het hele gezin? Zoek dan naar de activiteiten voor jonge gezinnen.

Bekijk activiteiten
© Noortje Palmers

Studenten

Ben je eerstejaars of loop je al een tijdje rond in Antwerpen? Ontdek hoe jij je nog vlotter kan verplaatsen van de campus naar je kot naar je studentenjob naar je stamcafé. Pik onderweg een quiz of een sportieve uitdaging mee.

Bekijk activiteiten
© Frederik Beyens

Genieters

Jij wil vooral van de Antwerpen genieten en daarbij vlot van a naar b geraken. Ontdek de stad en jouw ideale mobiliteit, de activiteiten voor genieters zijn jou op het lijf geschreven.

Bekijk activiteiten
© Frederik Beyens

Actievelingen

De activiteiten voor actievelingen bieden je zowel inspiratie voor je professionele als je privé-verplaatsingen. Zin in een uitdaging of een leuke ervaring met je vrienden? Ook dat staat op het programma.

Bekijk activiteiten
Top